The Swan 2.0 till filmfestival i Kolkata/Calcutta, Indien

The Swan 2.0 till filmfestival i Kolkata/Calcutta, Indien

För drygt en månad sedan hade danskortfilmen Swan 2.0 av Jan Palmblad sin urpremiär på Dansfilmsfestivalen på Ringön. Jag låg så klart hemma med feber och kunde inte vara på plats. Tråkigt som sjutton eftersom jag är Hisingsbo och t o m bor på gångavstånd ifrån Ringön. Men, men  - så är det.

Idag har dock fantastiska nyheter nått mig - filmen har blivit utvald att visas på The Black Swan International Film Festival i Kolkata/Calcutta i Västbengalen, Indien. Hur häftigt är inte det?!

Lite kort om filmfestivalen (på engelska):

Black Swan International Film Festival – Kolkata focuses on the unconventional, the innovative and the true artists of our time. The Festival is created by independent filmmaker, for independent filmmakers, with the sole purpose to showcase and screen new and upcoming talents from all around the world.

Regissör Jan Palmblad med filmens huvudsrollinnehavare, dansaren Anais Touret från OsloOperan (klädd i svart mask av Viveka Gren) Foto: Jan Palmblad

Regissör Jan Palmblad med huudrollsinnehavaren Anais Touret från OsloOperan. Den svarta svanmasken är skapad av mig.

Även om jag älskar att resa och då och då är i Indien på inköpsresor för mitt slow fashion märke FireBirdFusion (fantastiska kimonos skapade av handbroderade indiska vintagetyger, gå in och kika i butiken), så blir det inget besök för mig i samband med den här festivalen. Men det är riktigt kul och jag är så stolt över att få ha varit en del av det här projektet och att få ha skapat den svarta svanmasken. 

Vill du se trailern till filmen?

Kika då in här: The Swan 2.0 på Vimeo

 Ser så fram emot filmens resa kring jordklotet. Undra vilket stopp det blir härnäst?

 

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.