Om Shredded Skins - min nya hållbara minikollektion av örhängen inspirerad av ormar och utvecklig (och en liten utvikelse kring mina tankar om varför jag får höra att min affärsmodell är rätt jäkla märklig)

Om Shredded Skins - min nya hållbara minikollektion av örhängen inspirerad av ormar och utvecklig (och en liten utvikelse kring mina tankar om varför jag får höra att min affärsmodell är rätt jäkla märklig)

Att ha ett hållbart förhållningssätt är grundläggande för mig och du som känner mig vet att jag ända sedan jag kastade mig in i mitt kreativa universum har skapat ett antal minikollektioner varje år. Dessa hållbara minikollektioner, eller sustainable mini collections som jag kallar dem, är gjorda av minst 50% återbrukat material men oftast mellan 75-100%. För mig är dessa kollektioner en viktig del i mitt skapande, inte bara för att det ger mig en möjlighet att inspirera och visa hur vackra verk det går att göra av material som vi redan har i vår omgivning, jag hoppas också att jag kan inspirera andra till att våga leka med material och inte se trasiga smycken eller kläder som förbrukade utan som något som kan ges nytt liv. 

Shredded Skins är min andra hållbara kollektion under 2021, men den enda som är en smyckeskollektion. Den första kollektionen gjordes i somras och består av fyra stycken (brud)blomsterkronor och heter Pastel Potpourri. Den kollektionen är inte släppt ännu, främst för att jag inte tänkt klart kring den och gett de olika kronorna sina namn. Visste ni förresten att potpurri, ett ord som idag både används för ett musikstycke som består av flera sammanfogade kända melodier och för att beteckna en torkad ört- och kryddblandning som används för att sprida väldoft eller dölja dålig doft (välj själva), från början var ett ord från franskan pot pourri som betyder 'rutten kruka' och var en skämtsam benämning på en maträtt gjord av rester? 

Det där men ordlekar, gömda ledtrådar, mångbottnade betydelser och namn är också något som är väldigt typiskt mig. Jag har så många verk som jag inte ens visat upp ännu - helt enkelt för att jag inte känner att de är färdiga innan de fått sina namn. Jag har mer än en gång blivit ifrågasatt av vänner och bekanta som tycker jag är märklig som inte lägger ut allt så fort som möjligt till försäljning. De frågar sig om det verkligen är det ett vettigt sätt att driva ett företag på. Målet för ett företag är ju att göra vinst och här sitter jag och håller inne med fyra hela kollektioner i dagsläget, totalt ca 70 olika verk. Men...för mig är detta helt vettigt - det är till och med det logiska och kloka valet i mina ögon. Det nödvändiga valet.

Jag är ensamstående mamma som jobbar heltid på mitt vanliga arbete (som jag absolut älskar). Trots att jag förstår att det verkar totalt osannolikt att jag inte arbetar med mitt skapande på heltid så är det faktiskt så att detta är något jag gör helt själv på de stunder jag har över. Det är de där kvällstimmarna när barnen somnat, helger när jag är ledig, på bussen på väg hem från jobbet. Allt ni ser här på den här hemsidan och i mina sociala medier är skapat av en enda kvinna. Av mig. Så med de förutsättningarna så finns inte varken tid eller ork eller ens en vilja från min sida att direkt publicera allt som skapas. Är man nyfiken på spännande grejer som kommer framöver så är det bara att skriva upp sig på nyhetsbrevet - därigenom får man både sneakpeaks och från och med april även möjlighet att handla från kommande kollektioner innan de släpps. 

Självklart hoppas jag kunna leva på mitt skapande någon gång, men den ekonomiska vinsten är inte målet för mig. När jag beslöt mig för att starta ett företag så var förutsättningen enkel - jag ska göra det här på mitt sätt. På mina villkor. Mitt företag är så mycket mer än ett företag, det är mitt kreativa universum och det är den plats som ger mig glädje. 

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.